5 tips om comfortabeler voor de camera te staan.

5 tips om comfortabeler voor de camera te staan.

5 tips om comfortabeler voor de camera te staan.

 

Als je net zoals de meeste mensen bent, heb je waarschijnlijk het gevoel dat je de laatste tijd meer tijd aan de camera besteedt. Tussen Zoom-vergaderingen, FaceTime-oproepen, videopresentaties en sociale video-inhoud zijn er talloze manieren waarop u merkt dat u wordt gefilmd.

Voor de meesten van ons voelt het onnatuurlijk en enigszins ongemakkelijk om tegen een knipperende stip op een camera of laptop te praten. Dit geldt met name als u inhoud opneemt die niet live is, dat wil zeggen dat u aan het praten bent, maar niemand aan de andere kant van de camera daadwerkelijk naar u luistert.

Het goede nieuws is dat, zoals bij de meeste nieuwe dingen, praten voor de camera comfortabeler wordt naarmate je het vaker doet. Maar er zijn enkele stappen die u kunt nemen om het uzelf in de tussentijd gemakkelijker te maken. Hier zijn onze vijf tips om ervoor te zorgen dat u zich natuurlijker voelt tijdens een opname.

 

1. Verlaag uw verwachtingen.

Deze tip is het belangrijkste uitgangspunt. Verlaag uw verwachtingen, tenzij u uw videoreis begint met een hoogstaand stuk inhoud. Er zijn een aantal redenen waarom u dit kunt doen zonder u zorgen te hoeven maken over de impact op uw resultaten. Ten eerste houdt het publiek van authenticiteit. Als je over een paar woorden struikelt of als je hond een paar seconden op de achtergrond verschijnt, is dat oké! Mensen waarderen echtheid. Ten tweede overschat je waarschijnlijk hoe "perfect" je video in de eerste plaats moet zijn. Zolang je punt overkomt en mensen je redelijk goed kunnen zien en horen, gaat het goed met je.

2. Stel je voor dat je publiek luistert.

Als je bijvoorbeeld een video opneemt om zakelijke tips op LinkedIn te delen, stel je dan voor dat een paar van je LinkedIn-connecties naar je informatie luisteren. Die mensen zullen tenslotte uw inhoud horen, alleen niet op het moment dat u aan het opnemen bent. Als u zich hun aanwezigheid voorstelt, kunt u zich afstemmen op uw publiek, waardoor de interactie natuurlijker aanvoelt.

3. Ken uw gesprekspunten.

Het van tevoren voorbereiden van je belangrijkste punten helpt vaak bij de zenuwen tijdens het filmen. Als je weet dat je iemand bent die het beter doet als hij buiten de manchet spreekt, ga ervoor! Veel mensen zullen merken dat als je een paar gespreksonderwerpen hebt voorbereid, de stress om iets belangrijks te vergeten toch wat weg gaat, terwijl het voor de camera toch natuurlijk klinkt.

4. Vraag om feedback.

Als je je zorgen maakt over hoe je inhoud overkomt of wat de zwakke punten van je video zijn, vraag het dan aan iemand! Deel uw video met een vertrouwde vriend of familielid, of vraag uw collega's of een collega content creator die u bewondert om tips. Als u er eenmaal zeker van bent dat uw inhoud met succes overkomt, hoeft u zich geen zorgen meer te maken.

5. Blijf het doen!

Hoe meer u filmt, hoe comfortabeler u zich na verloop van tijd zult voelen. Ten eerste leer je tips en trics waardoor het proces minder vreemd aanvoelt. Als u eenmaal de ins en outs van de technische kant van het proces begrijpt, zoals het succesvol instellen of opslaan van uw opname, kunt u zich beter concentreren op hoe u uw informatie daadwerkelijk aanlevert. Bovendien zul je je ook meer op je gemak voelen bij dat onderdeel, alleen al door bloot te stellen. Ga ermee door! We beloven dat het gemakkelijker wordt.

Nieuwste blogberichten