De evolutie van verticale video

De evolutie van verticale video

Het is geen geheim: mensen consumeren meer dan ooit via mobiele platforms. Volgens The Telegraph was 2016 de eerste keer in de geschiedenis van het web. En in 2018 brachten gebruikers gemiddeld 69 procent van hun mediatijd door op hun smartphones.

Mobiel heeft het spel veranderd, niet alleen op hoe consumenten internet gebruiken, maar ook hoe bedrijven content aanbrengen. Verticale video's worden gedefinieerd als de standaard horizontale video (16: 9) die op zijn kant wordt gezet, zodat de inhoud hoger is dan breed (2: 3).

 

 

 

 

Horizontale video's, de traditionele weergavemodus, is niet helemaal in overeenstemming met hoe mensen hun telefoons momenteel gebruiken. Robert John Davis, oprichter van de Advanced Video Practice bij Ogilvy & Mather zegt: "Hoewel mobiele consumenten hun apparaten horizontaal kunnen gebruiken, suggereren gegevenstrends dat ze dat niet willen."

Verticale video's maken het kijkers gemakkelijker om video te bekijken, vandaar hun populariteit. Het kost niet veel moeite om uw telefoon te draaien, maar content creators maken het de kijkers makkelijk door verticale video’s te maken, waardoor u de oriëntatie van uw telefoon niet hoeft te wijzigen. In zekere zin 'passen' horizontale video's niet meer (letterlijk) in de behoeften van de kijker.

 

 

 

De toename van de populariteit van verticale video's liep parallel met de opkomst van Snapchat. Hoewel Snapchat niet langer aan de top staat, hebben andere sociale platforms het voortouw genomen, met Facebook, Instagram en Tiktok op kop. Zelfs Twitter heeft verticale video als de nieuwe standaard, en LinkedIn zal zeker volgen.

 

Het is nu noodzakelijk voor adverteerders om hun inhoud en de relevantie van verticale video's te optimaliseren.

Benieuwd hoe u het verhaal van uw merk kunt gebruiken? Maak een vrijblijvende afspraak en we bekijken dit samen met jou.

 

Nieuwste blogberichten